Samsung maakt van je koelkast een Tinder-app

Hoewel je Samsung vooral zou associëren met telefoons, tablets en tv’s, probeert de elektronicagigant nu ook je liefdesleven naar een hoger niveau te brengen door een dating-app genaamd Refrigerdating te starten. De app is bedoeld om je wederhelft te vinden door elkaars koelkastinhoud te bekijken.

Samsung Family Hub

De gratis app werkt met de Samsung Family Hub, een koelkast van een paar duizend euro met een touchscreen op de deur dat je kunt gebruiken om het schema van de familie te bekijken. Daarnaast bevat de koelkast een camera voor het traceren van ingrediënten, waardoor je kunt controleren of je nog genoeg bier koud hebt staan. Met de app maak je een foto van de binnenkant van je koelkast om deze vervolgens te delen. Je kunt de inhoud van andermans koelkasten bekijken en naar rechts of links vegen op basis van of de inhoud je aanspreekt. Wees niet bang, je kunt ook gewoon een foto maken met je telefoon als je de Family Hub niet hebt.

Refrigerdating

Authentieke weergave

Het idee is dat wat er in de koelkast zit, of het nu beschimmelde restjes zijn of een verleidelijke verzameling ambachtelijk bier, een meer authentieke weergave kan zijn van wie je bent en hoe je leeft. “We hopen dat mensen elkaar kunnen ontmoeten onder eerlijkere of transparantere omstandigheden met behulp van de inhoud van de koelkast, omdat dat veel over iemands persoonlijkheid kan vertellen”, zegt Elin Axelsson, PR-manager van Samsung Electronics Nordic in Zweden. Ze sprak over het bestrijden van de oppervlakkigheid van gefilterde foto’s op sociale media en datingsites met iets meer organisch.

Hoewel je liefde uitkiezen op de inhoud van iemands koelkast tamelijk merkwaardig klinkt, zijn er nog veel meer andere apps die je je partner laten vinden op basis van specifieke zaken. Je kunt datingapps vinden op basis van politieke of religieuze voorkeuren, maar er zijn ook datingplatforms voor de lange, de welvarende en de gluten-intolerante mensen. Dan is er nog Trek Passions, een site voor scifi-fans, en Farmers Only, waarvan de naam boekdelen spreekt. Er was zelfs een Tinder-variant voor de honden onder ons, genaamd Tindog. 

Tinder voor honden

Een beschimmelde kaas, een toren van bier, misplaatst fruit, vershoudbakjes met etensresten van vorige maand, als je begint met swipen op Refrigerdating, krijg je een blik op de manier waarop mensen leven. Hoewel de app in feite bedoeld is als een leuke promotie voor de Family Hub, is het misschien helemaal niet zo gek om je te verdiepen in de eetgewoonten van een potentiële partner. Refrigerdating is beschikbaar via internet, dus het werkt op vrijwel alle apparaten. Neem zelf maar eens een kijkje als je zoektocht naar liefde tot nu toe nog maar weinig resultaten heeft opgeleverd.


Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een

mailtje

naar de auteur van dit artikel!

 

Read More