Veganific Flitsmeister

De nieuwste Tinder-kloon heet Veganific en is -zoals de naam al verraden had- speciaal voor vegetariërs en veganisten. Een van de initiatiefnemers achter deze nieuwe app is Jorn de Vries. Je kunt hem kennen als oprichter van het inmiddels erg succesvolle Flitsmeister.

Veganific is ontstaan vanuit een persoonlijke ervaring van de maker van Flitsmeister. Hij maakte van dichtbij een relatie mee waarbij een van de partners veganistisch was. Dit leidde al snel tot spanningen en uiteindelijk zelfs het einde van de relatie.

Tinder voor vega-minded singles

Het blijkt voor veganisten en vegetariërs best een uitdaging te zijn om een gelijkgestemde partner te vinden. Met Veganific als ontmoetingsplatform voor vega-minded singles moeten spanningen over eten in toekomstige relaties voorkomen worden. De app werkt net als Tinder. Je krijgt potentiële partners voorgeschoteld en kunt ze met een veegbeweging liken of disliken.

Veganific 001
Klik/tap voor groter.

Gratis op proef, daarna prijzig

De eerste 5.000 gebruikers krijgen een gratis lidmaatschap voor 3 maanden. Daarna kunnen gebruikers kiezen voor een betaald lidmaatschap voor een periode van 1, 3 of 6 maanden. Het is met € 19,95 wel een prijzige app. Jorn de Vries licht toe: “Hier is heel bewust voor gekozen omdat we hiermee de kwaliteit van de app waarborgen. Wanneer iemand niet oprecht vegan-minded is, zal hij of zij namelijk ook niet zo snel een betaald lidmaatschap afsluiten.”

De app is momenteel alleen in Nederland en België beschikbaar, maar de ambitie is om snel naar Duitsland en de Verenigde Staten uit te breiden.