Android Dagoverzicht donderdag 16 juli 2020

Vandaag, donderdag 16 juli 2020, op Androidworld: foto’s uit WhatsApp-gesprekken verbergen in je galerij-app, Sebastien’s mening over Android One, de beschikbaarheid van de CoronaMelder-app, en nog veel meer nieuws.

Androidworld

Opinie: Android One interesseert je niet, en wie kan je kwalijk nemen? [poll]

Android One is jouw garantie op de beste software-ervaring op je telefoon. Althans in theorie. De voordelen van Android One zijn in werkelijkheid te mager en ze bieden allerminst een garantie op de beste software.

Lees hier het artikel.

Zo verberg je foto’s uit WhatsApp-gesprekken in je galerij

In sommige (groeps)chats op WhatsApp word je overladen met foto’s en video’s en deze komen allemaal in je galerij van je smartphone te staan. Zit je hier helemaal niet op te wachten? Dan kun je dit uitschakelen. We leggen hier uit hoe je dit in WhatsApp doet.

Lees hier het artikel.

Met Lexa’s nieuwe chatbot zijn ongemakkelijke stiltes verleden tijd

Lexa richt zich momenteel op singles die op zoek zijn naar een verantwoorde real life date-activiteit. De date vindt plaats via een Facebook Messenger-chatbot.

Lees hier het artikel.

CoronaMelder-app is per 1 september voor iedereen beschikbaar

Minister Hugo de Jonge geeft aan dat de CoronaMelder-app vanaf 1 september voor iedereen in Nederland beschikbaar is. De app zal al vanaf 17 augustus in de appstores te downloaden zijn.

Lees hier het artikel.

AutoScout24 laat je nu auto’s zoeken in een donkere modus

De AutoScout24-app krijgt via een update twee nieuwe mogelijkheden, een donkere modus en inzicht in de prijshistorie van een voertuig.

Lees hier het artikel.

Huawei’s omzet steeg in eerste helft 2020 ondanks alle sancties

Huawei ziet zijn omzet in de eerste helft van 2020 met 13 procent groeien in vergelijking met een jaar eerder. Het bedrijf laat groene cijfers zien ondanks het marktaandeel dat kleiner wordt.

Lees hier het artikel.

Google onthult: vijf gamestudio’s maken exclusieve Stadia-games

Google heeft bekend gemaakt dat het met vijf gamestudio’s wil samenwerken om exclusieve titels uit te brengen op Stadia. Het gaat om namen zoals Harmonix en Supermassive Games.

Lees hier het artikel.

Qualcomms plannen voor toekomstige smartphonechips gelekt

Op Chinese sociale media is Qualcomms planning voor de lancering van toekomstige smartphonechipsets gelekt. We zien de Snapdragon 875G op de planning staan samen met chipsets voor midrange- en budgettelefoons.

Lees hier het artikel.

‘Samsung brengt optische beeldstabilisatie naar midrange-toestellen’

Samsung wil volgens geruchten zijn toestellen uit het middensegment uitrusten met optische beeldstabilisatie voor de camera. We kunnen hiermee betere prestaties verwachten voor fotografie en video’s.

Lees hier het artikel.

Bekende Twitter-accounts overgenomen en misbruikt voor bitcoin-oplichting

Aanvallers hebben diverse Twitteraccounts van allerlei bedrijven en beroemdheden overgenomen en gebruikt voor een bitcoin-scam. Accounts van onder andere voormalig president Barack Obama en Elon Musk zijn gehackt.

Lees hier het artikel.

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

 

Read More